Otvorené: Uto - Pia: 08:00 – 15:30

Hámorská mašinka Máša

     Hámorská mašinka Máša  je výsledkom projektu "Karpatské koľajky - po stopách úzkokoľajových železníc v Karpatoch" v rámci programu Interreg V-A Poľsko - Slovensko 2014-2020. Jeho hlavným cieľom je propagovať spoločné kultúrne a historické dedičstvo regiónu prostredníctvom revitalizácie a zachovania historických úzkokoľajových železníc. Cestný turistický vláčik, ktorý je bežne využívaný v zahraničí, prináša do Karpát nový spôsob objavovania krás regiónu. Spojuje obec Zemplínske Hámre s rekreačnou oblasťou Sninské rybníky. Časť trasy vedie po bývalej úzkokoľajke Snina - Vihorlat, čo pridáva na autenticite a historickej hodnote tejto jazdy.

 

     Pre návštevníkov je to ideálny spôsob, ako spoznať obec a jej okolie, a to aj pre tých, ktorí majú problém prekonať vzdialenosti pešo. Vláčik s primeranou rýchlosťou a pohodlným vybavením poskytuje nielen krásne výhľady, ale aj skvelé možnosti na fotografovanie a filmovanie. Každá jazda je plná zážitkov a nových objavov, pričom ponúka jedinečný pohľad na prírodné scenérie Vihorlatských vrchov.


     Tento projekt nie je len o preprave, ale o zážitku a dobrodružstve, ktoré prepája históriu, kultúru a prírodu. Príďte a zažite čaro Karpát z pohodlia cestného turistického vláčika a nechajte sa unášať príbehmi a krásami tejto jedinečnej oblasti.

 

Preprava počas letných prázdnin: cez víkend (soboty a nedele), s cieľom doviezť ľudí na/z kúpaliska Barnova rika v Zemplínskych Hámroch.

 

Plánovaný cestovný poriadok:

8:30 - Stanica vláčika Zemplínske Hámre

9:15 - TIC Sninské Rybníky

09:45 - zastávka MHD na ulici 1. mája (smer centrum mesta)

10:15 - Stanica vláčika Zemplínske Hámre

17:30 - Stanica vláčika Zemplínske Hámre

18:15 - TIC Sninské rybníky

18:45 - zastávka MHD na ulici 1. mája (smer centrum mesta)

19:15 - Stanica vláčika Zemplínske Hámre

 

Zo stanice vláčika na kúpalisko trvá cesta cca 5 minút peši.

Cena jazdy: 5 eur dospelý, 3 eurá deti

 

V prípade objednania Hámorskej mašinky pre väčšiu organizovanú skupinu, volajte na 0917 659 842